Kiállítók tematika szerint

Robotika


KUKA Robotics

Mit láthatsz náluk?

Két robottal érkeznek a kiállításra, egy önjáróval, ami a YouBot nevet viseli és egy emberrel együttműködővel, aki a KUKA LBR iiwa nevet kapta és az emberi kéz mintájára készült.


A KUKA Robotics Hungária célja, hogy a robotok világát megismertesse az emberekkel. 12 300 munkatárssal a vállalat azin dolgozik, hogy intelligens automatizálási megoldásaival alkosson nagyot a világban.

Abacusan Stúdió

Mit láthatsz náluk?

A rendezvény a robotika területére fókuszálnak majd, illetve a térlátásfejlesztő játékaik és a Kölyök mérnök interaktív program is bemutatásra kerül majd.Az Abacusan Stúdió különfél korosztályoknak kínál ismeretterjesztő programokat, vetélkedőket, játékokat, melyek a STEAM izgalmasabbnál izgalmasabb területeire kalauzolják el az érdeklődőket.
National Instruments

Mit láthatsz náluk?

A Tudományok Fővárosára zseniális LEGO robotokkal és a LabView rendszertervező szoftverrel érkeznek.


A National Instruments az automatizás területén alkotott és alkot nagyot a mai napig. Piacvezetőként a mérési és irányítási rendszerek tökéletesítésén munkálkodik.
Futura

Mit láthatsz náluk?

Találkoztál már CUBETTO-val, az elbűvölő fa robottal? A Futura tudományos játszóházában erre is lehetőség, sőt még egy szuper virtuális szemüveg kipróbálására is.Az ország legnagyobb tudományos játszóházaként a Futura egy 4 emeletes komplexumban várja a kíváncsi gyerekeket és afelnőtteket. Látványos kísérleti előadásokat nézél, még sosem jártál planetáriumban? Akkor itt a helyed!

Simonyi Károly Szakkollégium

Mit láthatsz náluk?

A BME-ről érkező Simonyi Károly Szakkollégium a robotika, az elektronika és a mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódó projektjeit mutatja be a kiállításon. Kérdezz tőlük bátran, tudd meg hogy fejlődik a tudomány itt és most!


A Budapest Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának hallgatóit gyűjti össze a Simonyi Károly Szakkollégium. A sziporkázó egyetemisták az egyetemi tanulmányokon felül foglalkozhatnak tudományos kérdésekkel, kutatásokkal.
Rescube Robotics

Mit láthatsz náluk?

Az óriási népszerűségnek örvendő robotóriásokkal a Tudományok Fővárosa kiállításon ia találkozhatsz majd és kipróbálhatod a raklapokból épített akadálypályát is.


A Rescube egy olyan kreatív közösség, akik mentőrobotokat építenek azzal a célla, hogy aztán megmártkőzzenek a RoboCup Rescue ligájában.
Robotépítők Egyesülete

Mit láthatsz náluk?

A Robotépítők Egyesületénél lesz xilofonozó robot, telepresence robot, aminek a bőrébe bújva lehet körülnézni, táncoló robot, de kipróbálhatjátok azt is, hogy milyen a levegőben építeni kézzel, sőt még az agy összpontosítási képességét is megmérhetitek!


A fizika, kémia és a gondolkodás rejtélyes és egyben szeniális területeire enged bepillantást a Csodák Palotája, Közép- és Kelet-Európa első interaktív, tudományos játéktere.

Muzix Group Kft.

Mit láthatsz náluk?

Standjuknál megismerkedhetsz a humanoid robotokkal, akik még táncra is perdülhetnek és interakcióba léphetnek egymással.


A Robotoy célja, hogy a digitalizáció forradalmának kellős közepén utat mutasson a felcseperedő generációnak arra vonatkozóan, hogy milyen, talán első elképzelhetetlennek tűnő dolgokra képesek a modern technológiának köszönhetően.

Optimetriq Kft

Mit láthatsz náluk?

A Tudományok Fővárosa kiállításon a robotrepülés technológiáját, a fejlesztőeszközöket és a felhasználási módokat mutatják be látványos és interaktív eszközökkel.


Az Optimetriq drónfejlesztéssel és azok hasznosításával foglalkozik elsődlegesen spektrális és dimenzionális mérések formájában. Elképesztő gépeiket a mezőgazdaság, erdészet, bányászat, környezetvédelem, ipari ellenőrzés és építészet területeken használják.
HURBA – Magyar Robotépítők Szövetsége

Mit láthatsz náluk?

Robotépítésre fel! Ha érdekel miként kell megépíteni egy robotot, milyen fejlett robotikai megoldások vannak, akkor nézd meg a Robotépítők Szövetségének előadását a Tudományok Fővárosán!


A fizika, kémia és a gondolkodás rejtélyes és egyben szeniális területeire enged bepillantást a Csodák Palotája, Közép- és Kelet-Európa első interaktív, tudományos játéktere.
 
 

Természettudományok


Csodák Palotája

Mit láthatsz náluk?

A helyszínen játékos és interaktív módon ismerkedhetnek meg a kicsik és nagyon a minket körülvevő világ törvényszerűségeivel. Lesz itt páros labirintus, ördöglakat és még beerpong is.A Robotépítők Egyesületének célja, hogy összehozza a robotika szerelmeseit a havi összejövetelekenk, rendezvényeken és a műhelymunkák alkalmával.
Nők a Tudományban Egyesület

Mit láthatsz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal. Hamarosan pontosítjuk.A Nők a tudományban nonprofit szervezet a nők tudományos elismeréséért küzd, azért, hogy a kettős mérce helyett, egyenlős megítélés alá essenek a férfiakkal, és hogy egy modern és felvilágosult innovációs ökoszisztéma valósulhasson meg.
MTA- ELTE Vulkanológia

Mit láthasz náluk?

Az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport standján az érdeklődők bepillantást kapnak a vulkáni működés okaiba, az előrejelzés lehetőségeibe, megtudhatják, hol vannak jelenleg működő tűzhányók vagy éppen vészjóslóan alvó vulkánok, hol voltak a Kárpát-Pannon térség legutolsó vulkánkitörései, lehet-e még a jövőben itt vulkánkitörés, illetve melyek voltak a történelmi idők legnagyobb vulkánkitörései, ezek mennyiben hatottak a Kárpát-medencében élőkre? Lesz friss lávakőzet, vulkáni hamu, kiderül az is, mi a kenyérbomba és kézbe vehető a földköpeny anyaga is! Időszakonként pedig a stand közelében is kitör egy tűzhányó!


Az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport magas szintű tudományos kutatásokat végez leginkább a Kárpát-Pannon térségben. Tevékenységükkel hozzájárulnak a vulkáni működés jobb megismeréséhez a magmaképződéstől a vulkáni kitörés folyamatáig, és közvetítik a vulkáni kitörések társadalomra gyakorolt hatását.
Zöldjárat

Mit láthatsz náluk?

A természettudományok szerelmese vagy? Akkor ne hagyd ki Tóth Pál és Hartlein Károly tudományos showját!

 
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

Mit láthasz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal


12 kutatóintézetet és több gazdasági társaságot ölel fel a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, melyek az agrárium területei folytatnak kutatásokat, így például az álaltenyészéshez, a mezőgazdasági gépesítéshez kapcsolódóan.
Szegedi Tudományegyetem

Mit láthasz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal


A Szegedi Tudományegyetem óriás presztizsével és magasra helyezett mércéjével évről évre hallgatók tömegeti vonza. Az egyetem egyike az ország legmeghatározóbb felősoktatási intézményeinek.
Stratolab

Mit láthatsz náluk?

Mobil planetárium, ahol felfedezheted az égbolt csodáit.


Hello Modern Agrárium

Mit láthatsz náluk?

Ismerd meg a modern agrárium világát, fedezd fel a benne rejlő karrierlehetőségeket! Tudj meg többet az agrár-innovációkról és kerülj képbe a képzési és továbbtanulási lehetőségekről. Most ki is próbálhatod magad egy izgalmas virtuális gazdaságban! Ehhez keresd standunkat a 20. szám alatt!


 

Környezetvédelem


Climate-KIC Hungary

Mit láthatsz náluk?

Standjuknál mindent megtudhatsz arról, hogy miként óvhatod meg a bolygónkat ismeretterjesztő kérdőíveikkel pedig a tudásodat is próbára teheted!A klímaváltozás és a fenntarthatóság kérdéskörét hozza közelebb a a Climate-KIC Hungary edukációs és kutatásokat, fejlesztéseket támogató tevékenységükkel.
Mynest madárles

Mit láthatsz náluk?

Keresd a Tudományok Fővárosán a Mynest madárles-játszóterét és fedezd fel a természet kincseit!A Mynest célja a játékos oktatás megvalósítása, a tudás elérhetővé és szerethetővé tétele.
Iparfejlesztési Közalapítvány

Mit láthatsz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal

 


Elektromos járművek


e-Mobi

Mit láthatsz náluk?

Lesz itt emberszállító drón, VR szemüveg és még biciklivel meghajtott sínautópálya is! Keresd fel őket és próbáld ki azokat az eszközöket, amik néhány év múlva akár a saját otthonodba is beköltözhetnek!


Az elektormobilitás a XXI. Század egyik kulcskérdése, melynek alternatív módjaival és a kialakításához szükséges feltételekkel és körülményekkel ismertkedhetsz meg az Emobi jóvoltából.


Segway Magyarország

Mit láthatsz náluk?

A Tudományok Fővárosa rendezvényen kipróbálhatjátok okos gépeinket!
Legyen az a professzionális feladatok ellátására használatos városi és terep Segway, vagy új, városi közlekedésre kínált termékcsaládunk darabja. Víziónk, hogy megváltoztatjuk az emberek közlekedési szokásait. Szeretnénk, ha az utazás és a személyes mobilitás élvezetes és páratlan élményt nyújtana. Mindezt úgy, hogy az A pontból B pontba történő közlekedés ne járjon környezetszennyezéssel.
Várunk Benneteket!
Segway az eredeti elektromos közlekedő eszközök szállítója!


Cégünk a Segway Magyarország (P.T.D.Service Kft.) a Segway ® világvezető elektromos, környezetbarát személyi szállítójának a Segway inc, New Hampshire USA –nak a magyarországi kizárólagos forgalmazója és márkaszervize. A Segway csúcsminőségű high-tech eszköz, mely márkavédjeggyel van ellátva! Más elektromos eszköz nem nevezhető Segway®-nek.
Ismerjétek meg a Segway Robotics legújabb kutatási- fejlesztési eredményeit! Találkozzatok Loomo-val az ezer arcú droiddal! Loomo programozható és tanítható. A Segway Robotics
http://www.segwayrobotics.com/ honlapján és videónkból többet is megtudhattok róla.
https://mail.google.com/mail/ca/u/1/#inbox/15e7af051725fad1?projector=1
Soproni Széchenyi Gimnázium

Mit láthatsz náluk?

A kor technikái közül az önvezető autót illetve annak működését egy LEGO-modell segítségével igyekszünk minden korosztály számára érthetővé tenni. A LEGO-ból épített autó a szín- illetve távolságszenzoraival tud tájékozódni a „városban”, aminek az alaprajzát különböző színű szigetelőszalagok jelölik. Az autóval bluetoothon keresztül kapcsolatot tudunk tartani, így el lehet küldeni A pontból B-be.

Az aktivitás során egy virtuális autóvezetésen vehet részt a közönség. LEGO elemekből megépített autót tud a jól ismert bemeneti egységekkel: kormány, pedálok, váltó irányítani. Azonban a vezető nem élőben látja a LEGO autót hanem az azon elhelyezett 360°-os kamera képét közvetítjük Wi-Fi segítségével a vezető fején lévő VR szemüvegbe. A vezetés során a személy felmérheti vezetéshez való érzékét.

 


Technológia/Innováció


e-NABLE Magyarország

Mit láthatsz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkalAz e-NABLE egy gyors ütemben fejlődő és terjedő globális hálózat, amit lelkes önkéntesek működtetnek, szervezett formában 2013 nyarától. A szervezet tagjai 3D nyomtatással készítenek kezet és kart végtaghiányos gyerekeknek (alkalmanként felnőtteknek) személyre szabottan.
Szent István Egyetem

Mit láthatsz náluk?

Érzékszervek – ablakok a világra –
Bár mindennapjainkban egyre több okos eszközt használunk, amelyek könnyebbé teszik az életünket, az információk befogadása az öt érzékszervünkön keresztül történik. Programunkban bemutatjuk, hogyan használják a profi tesztelők ezeket a képességeiket különböző termékek fejlesztésében.

Rovar és finom? –
A rohamos népességnövekedés és bolygónk egyre nagyobb károsítása az élelmiszeripar kutatóit is kihívások elé állítja. Mi lenne, ha azt mondanánk, létezik olyan élelmiszer, ami amellett, hogy környezetkímélő módon állítható elő, magas fehérjetartalommal, telítetlen zsírsavakkal, természetes élelmi rosttal és minimális szénhidrát-tartalommal rendelkezik? A rovarok fogyasztása nyugati kultúránktól idegen, de mi lehet ennek az oka? Egy kóstoló után minden kiderül!

Hőkamera alkalmazása az élelmiszeriparban –
Bemutatjuk, hogyan lehet a különböző felületek hőmérsékleti viszonyait feltérképezni.

Mezőgazdasági robotok –
A digitális mezőgazdaság fejlődésének kulisszatitkaiba pillanthatunk be, gyakorlati bemutatón keresztül.

Claas lego kombájn automatikus vezérléssel –
Megnézhetjük kicsiben, hogyan működik nagyban!

Intelligens szemüveg –
A 3D technológia segítségünkre van a mezőgazdaságban is. Vajon hová néz a sofőr?

Automatikus vezérlésű virágöntözés –
Érzékelőhöz való csatlakoztatás? Szenzor avatkozik bele a programozott öntözésbe? Minden kiderül!

Legkorszerűbb generatív építészeti tervezés –
Számítógép és építészet. Formageneráló eszközök, amik az építész formakereső tevékenységét támogatják.

Áramlástan kicsiben –
Szemléltető eszközeinkkel bemutatjuk a Reynolds- és a Bernoulli-kísérletet.

Vadvilág a Várkert Bazárban –
Légy egy kicsit vadbiológus! Felismered a természet hangjait? Meg tudod állapítani, hogy az egyes növényi szövetek, szőrtípusok, trófeák, koponyák honnan származnak?

 


A Szent István Egyetem közel 15 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Az értékes ismeretek, jól hasznosítható tudás és sokrétű gyakorlati tapasztalat érdekében Egyetemünk folyamatosan bővíti széles képzési kínálatát, színvonalas, rugalmas és átjárható oktatást biztosít.

A 2000-ben megalakult egyetem több felsőoktatási intézmény karának összeolvadásából jött létre. 6 kara és 4 kampusza megtalálható szerte, az egész ország területén.


imPRO Music School

Mit láthatsz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal

 


A modern zenekészítés oktatására specializálódott az imPRO Music School, ahol high-tech eszközökkel sajátíthatják el a tanulni vágyók a zenekészítés csínját-bínját.
Moove.hu

Mit láthatsz náluk?

Elektromos autók többféle méretben és elképesztő, innovatív luxus sportautók.

 


2016 szptemberében nyitotta meg kapuit a Wallis Motor Pest, ahol több mint 10 ezer négyzetméteren kínálnak szupermodern BMW-ket az érdeklődőknek.
Magyar Innovációs Szövetség

Mit láthatsz náluk?

Okoskesztyű, mely lefordítja a süketnéma jelnyelvet.

 


A Magyar Innovációs Szövetség tevékenységének középpontjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. A szellemi termékek létrehozását, elterjesztését, illetve átadását, átvételét és gyakorlati hasznosítását segítik.
AImotive

Mit láthatsz náluk?

Takács Árpád előadásban az önvezető autózás jelenéről és jövőjéről, illetve technológiai megoldásokról, és a fejlesztés szoftveres és hardveres ökoszisztémájáról lesz szó.

 


Az AImotive mesterséges intelligencia (AI) alapú szoftvert fejleszt önvezető autókhoz. Elsősorban az autóra szerelt kamerák jeleire támaszkodik, hiszen a sofőrök is leginkább vizuálisan tájékozódnak, hoznak döntéseket.
Grundfos

Mit láthatsz náluk?

Energia bicikli, látványos termékbemutató és image film bemutató

 


16 millió szivattyú hagyja el a Grundfos gyártószalagát minden évben, így nem csoda, hogy a legnagyobb szívattyúgyártók között tartják számon, miközben gyáraiban több mint 16 ezer ember dolgozik.
Flesch Központ

Mit láthatsz náluk?

A Futura bemutatja neked CUBETTO-t, a cuki fa robotot, és kipróbálhatod virtuális szemüvegünket is.

 


16 millió szivattyú hagyja el a Grundfos gyártószalagát minden évben, így nem csoda, hogy a legnagyobb szívattyúgyártók között tartják számon, miközben gyáraiban több mint 16 ezer ember dolgozik.
Smark Techology

Mit láthatsz náluk?

Egy interaktív kiállítás keretei között mutatják be a Smark eredetiség védelmi rendszert. A látogatóknak lehetősége lesz kipróbálni,kezükbe fogni a technológiát ezen kívül közlünk minden információt a terméket illetően, videó vagy poszter formájában.

 


CraftUnique

Mit láthatsz náluk?

3D nyomtatókkal, irányítható LEGO robotok.

 


Nissan Magyarország

Mit láthatsz náluk?

Félbevágott, de működő elektromos Nissan Leaf.

 


Pannon Visual

Mit láthatsz náluk?

Parrot, DJI drónok bemutatása, Jumping drónok tesztelése, VR szemüvegek.
Értékesítés, termékek bemutatása, közönségnek tesztelési lehetőség.

 


Csillagászat


Utazó Planetárium Kft.

Mit láthatsz náluk?

A Planetáriumok elvarázsoló világát, különleges atmoszféráját hozza el az Utazó Planetárium a Tudományok Fővárosa kiállításra. Lépj be és csodálkozz rá a felettünk elterülő égből ragyogó gyöngyszemeire!

 


A természet egyik nagyszerű látványossága a gyönyörű csillagos égbolt derült, sötét éjszakákon. Csendesen vonulnak keletről nyugatra a csillagképek, melyek a mai ember számára is csodálatos szórakozást nyújtanak. Percek alatt felállítható utazó planetáriumunkba belépve lelkes csillagászok tolmácsolásában a szemed láttára elevenedik meg az éjszakai égbolt és a Naprendszer.


Magyar Asztronautikai Társaság

Mit láthatsz náluk?

Keresd fel standjuk a rendezvényen, ahol kvízzel és játékokkal várnak majd, illetve temérdek érdekességgel a témában.


Az űrkutatás és űrtevékenység különféle résztelüeteivel foglalkozó Magyar Asztronautikai Társaság célja, hogy tájékoztassa a nagyérdeműt az aktuális kutatásokról, projektekről, eredményekről.
Magyar Csillagászati Egyesület

Mit láthatsz náluk?

Távcsöves bemutató, holdkőzet.


A Magyar Csillagászati Egyesület azoknak nyújt táptalajt, akik érdeklődek a csillagászat rejtelmei iránt. A szervezet célja, hogy növelje a csillagász szakma társadalmi elismertéségét és segítse az amatőr és hivatásos csillagászok munkáját.
Svábhegyi Csillagvizsgáló

Mit láthatsz náluk?

A Svábhegyi Csillagvizsgáló előadással és szuper távcsövekkel várja az érdeklődőket. Naptávcső Hidrogén-alfa, CaK megfigyelés, Vénusz megfigyelés, este pedig mikroszkópos, zenés látványshow vár majd.


 
 

Science FictionGalaktika magazin

Mit láthatsz náluk?

A kiállításon kiadványaikat mutatják be, amiket meg is vásárolhatsz majd, hogy otthon is legyen mit olvasgatni!

 


A Galaktika Magazin a maga 300 lapszámával a science fiction és fantasy területén egy nagy klasszikusnak számít, emellett pedig kétszer is a Legjobb Európai SF magazinnak választottak, továbbá magáénak tudhatja az Európai SF Társaság (ESFS) által odaítélt Legjobb Főszerkesztő és Legjobb Fordító díját is.

 

Tudomány


Eötvös Loránd Tudományegyetem

Mit láthatsz náluk?

A kiállításon biológiai, kémiai és földtudományi szakterületeikkel lesznek jelen, látványos tudományos kísérleteket mutatnak be, lesz patkány a labirintusban, festés baktériumokkal és bűvészkedés szárazjéggel is, emellett 16 óra után térképes kirándulásokat tehetünk a múltba Európa, Magyarország és Budapest történti térképein és légifelvételein.
 


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hazai tudományos élet zászlóshajójaként 1635 óta áll a tanulni vágyó fiatalok rendelkezésére.

Wigner Jenő Szakkollégium

Mit láthatsz náluk?

A Wigner Jenő Szakkollégium Kísérleti Körével látványos fizika kísérleteket mutat be a kiállításon, melyekben ti, nézők is aktívan résztvehettek. Gyere, játssz nem-newtoni folyadékkal vagy akár a tűzzel is!

 


A Wigner Jenő Szakkollégium a BME Természettudományi Karának néhány éve megalakult szakkollégiuma, melynek célja, hogy szakmai színt vigyen az érdeklődő és lelkes hallagtók mindennapjaiba.

MTA Wigner Fizikai Kutató Központ

Mit láthatsz náluk?

Kapcsoljuk élőben a CERN-t! Kövesd élő bejelentkezésünket a részecskekutatás fellegvárából és bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé!


A Wigner Fizikai Kutató Központ a Magyar Tudományos Akadémia részként dolgozik azon, hogy valami nagyot és maradandót alkosson a fizika területén. Két részből a Részecske- és Magfizikai Intézetből és a Szilárdtestfizikai és Optikai Intézetből áll.
Floriver Crypto

Mit láthatsz náluk?

Érdekes bemutató sokakat érintő izgalmas témákkal


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hazai tudományos élet zászlóshajójaként 1635 óta áll a tanulni vágyó fiatalok rendelkezésére.
 
 

Drónok
Drone Racing Hungary

Mit láthatsz náluk?

Látványos drónversenynek lehetünk majd szemtanú a Tudományok Fővárosa kiállításon a kertben. Vajon mi számít inkább a taktika vagy a gyorsaság?
Bentre pedig bárki által kipróbálható drónokat hoz a csapat.

 


A Magyar Drón Egyesület célul tűzte ki a drónok hobbi és kereskedelmi felhasználásának népszerűsítését. A szervezet által megrendezett Drone Racing Hungary egy izgalmakkal teli drónfutam, ahol bizony csak a legjobbak nyerhetnek.

Űrkutatás


Közlekedési Múzeum

Mit láthatsz náluk?

Egy Mars Rovert csodálhattok meg a kiállításon, mely a különleges körülmények között is képes helytállni.

 


A nemzetközileg is ismert és elismert Közlekedési Múzeum az egyik legrégebbi műszaki témájú múzeum. Jelenlegi formáját 2009-ben nyerte el.


NASA


Mit láthatsz náluk?

Élőben kapcsoljuk a NASA központot és egy a világűrt megjárt űrhajóst.

 


Pulispace


Mit láthatsz náluk?

Puli 2.6 rover (holdjáró, működő földi prototípus) – rover mozgásának a bemutatása – rover-masszázs (önként jelentkezőkön átmászik a rover) – Puli-vezetés (az érdeklődők is irányíthatják a vezérlőszoftverünk segítségével a rovert)
Rövidfilmek vetítése a Puli Space Csapatról.


A Pulispace küldetése, hogy nehéz körülmények között is képes legyen felfedezni. A bátor és újító szervezet jelenleg egy holdjáró kidolgozásán munkálkodik.