Közel 3 millió embert ért el tavaly a Tudományok Fővárosa, melyen a tudomány hazai nagyágyúi csillogtatták meg magukat a standokon és az előadások alkalmával a színpadon.

STEM-fesztivál a belvárosban

Robotika, űrkutatás, nemzetközi drónverseny, érdekes előadások, Pepper a beszélő robot, CruzR, meteorit-simogató, sugárkapu – csak néhány azok közül az attrakciók és kiállítási elemek közül, amivel a Tudományok Fővárosa 2018 alkalmával találkozhattak a résztvevők az Akvárium Klubban.

A 10 ezer ember érdeklődését felkeltő esemény igazi csemege volt a tudomány kedvelőinek, ahol a főként STEM területeken tevékenykedő egyetemek, K+F vállalatok, kutatóintézetek és techguruk látványosabbnál látványosabb standokkal sorakozta fel.

Az ország leginspiratívabb tudományos eseményét az elmúlt évben Pepper és CruzR robot nyitották meg, előre jelezve ezzel is, hogy itt bizony nem egy rendhagyó eseményen vagyunk. A kicsit és nagyokat elkápráztató érdekességek nemcsak szórakoztattak, de ismeretterjesztő funkciót is betöltöttek. Ez egyébként a szervezők nem titkolt célja volt, ahogy az is, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a STEM tudományok, a tudományos pálya iránt.

Idén szeptember 21-én lesz a Tudományok Fővárosa az ELTE Lágymányosi Campuson, ahova még várják a kiállítók jelentkezését!

Videó a tavalyi eseményről: http://bit.ly/2QkLuBy
Képek a tavalyi eseményről: http://bit.ly/tfkepek2018
Támogatói animáció: https://vimeo.com/291927537
Beharangozó kisfilm: https://vimeo.com/290337340
Beharangozó animáció: https://vimeo.com/290317151

Jelentkezz előadónak, vagy kiállítónak!

Jelentkezés