Október 17-én ismét a tudomány kerül a középpontba: ekkor szervezzük meg a régió leginspirálóbb tudományos fesztiválját, a Tudományok Fővárosát az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával!

A járványhelyzetre való tekintettel az idei Tudományok Fővárosa különleges lesz abban a tekintetben, hogy az eseményt élő közvetítéseken követheted a lakásod legkényelmesebb pontjáról, aggodalomra azonban semmi ok, idén is temérdek „wow”-val és „aha”-val készülünk!

Ha szeretnél bekapcsolódni az online tudományos forgatagba, nem kell mást tenned, mint felkeresni a Tudományok Fővárosa weboldalát vagy Facebook oldalát és egy gombnyomással bekapcsolódhatsz a közvetítésbe. Az előadásokat követően lehetőség lesz kérdezni az előadótól, ezt online teheted majd meg az erre a célra létrehozott felületen.

Az online stream délelőtt 10 órakor indul a megnyitóval és egészen este 8 óráig tart. A nap során a tudományok széles skálájáról válogatott előadásokat hallgathatsz és bemutatókat nézhetsz. Többek között megtudhatod, hogy mi az a citizen science, hogy működik egy versenyautó aerodinamikája, hogy gyűjtenek mintát a Marson, mire jó egy virtuális növény és azt, hogy mit lehet tudni a Covid-19 hazai terjedéséről tudományos tekintetben.

A Tudományok Fővárosa közvetítése a Svábhegyi Csillagvizsgálóból történik, itt a járványügyi előírások betartása mellett gyűlnek majd össze a hazai tudományos élet nagyágyúi, előadásaikat pedig egy stúdióból juttatjuk el az otthonaitokba. Azért, hogy a nap ne váljon egysíkúvá, interaktív elemekkel készülünk, és egy nyereményjátékkal is, melynek részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Az idei esemény az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat főtámogatásával valósul meg!

Hamarosan jövünk az előadások és a bemutatók beharangozóival, addig is íme egy kis kedvcsináló a tavalyi rendezvényről:

Tudományok Fővárosa 2019

Több mint tízezren ünnepeltük együtt a tudományokat 2019. szeptember 21-én a Tudományok Fővárosán, melynek idén az ELTE Lágymányosi Campus adott otthont. A harmadik alkalommal megrendezett esemény fővédnöke Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt, kiemelt támogatói pedig a National Instruments és a Richter Gedeon.Köszönjük, hogy ennyien velünk voltatok! Találkozunk jövőre!

Közzétette: Tudományok Fővárosa – 2019. szeptember 25., szerda